Wie zijn wij

HOE HET WAS


Sinds 2003 (een jaar na ons huwelijk) wonen wij (Rinske en Peter Snoei) aan de Dorpsstraat 35. In die tijd hadden we beiden ons eigen werk. Rinske als leerkracht en Peter als zelfstandig bouwkundig inspecteur. In die tijd verhuurde we de winkelruimte aan een ex-buurvrouw die de ruimte gebruikte voor haar eerlijk-speelgoed-winkel, en verbaasden ons er over dat Hendrik-Ido-Ambacht geen christelijke boekhandel had waar je gewoon binnen kon stappen voor een mooie kaart, een goed boek of een fijn gesprek. In die tijd is het idee geboren om zelf een dergelijke winkel te openen, tot de betreffende buurvrouw haar eerlijk-speelgoed-winkel verhuisde. Toen hebben we het idee uitgewerkt en zijn in november 2005 begonnen met onze christelijke boekwinkel.

HOE HET IS


Na 5 jaar hebben we de balans opgemaakt om te zien of het zinvol en wijs zou zijn om de boekwinkel voort te zetten. Of het zakelijk gezien wijs was hebben we ons niet echt afgevraagd. Wel of het zinvol was. Inmiddels hadden we veel geleerd (vooral dat er nog veel meer te leren was) en veel kontakten opgedaan en beseften we dat Boeketcetera niet alleen een winkel, maar ook een ontmoetingsplek was en dus een maatschappelijke functie had, die we niet zomaar konden opgeven. Inmiddels zijn we alweer een behoorlijke tijd bezig en weten ons ontzettend gezegend, en niet in het minst door de vele leuke, lieve en hartelijke klanten.

HOE VERDER


Graag zouden we onze winkel houden zoals ie is, maar we beseffen dat er veel beweging is in de handel. We proberen mee te ontwikkelen, maar vooral er voor de mensen te zijn. Onze wens is dat er meer en meer wordt gelezen in Ambacht. Niet alleen voor de handel, maar omdat lezen zo heerlijk is. Laat het winkeltje aan de Dorpsstraat dan maar de plek zijn waar we onze bijzondere (lees-)ervaringen met elkaar kunnen delen.

Voor onszelf is Boeketcetera een zegenrijke plek geweest en dit mogen we nog telkens opnieuw ervaren. We hopen dat dat zo blijft en bidden of we zelf ook anderen via ons winkeltje tot zegen mogen zijn.